Вплив вітаміну Е в основному базується на його антиоксидантні властивості. Цей вітамін захищає організм від накопичення перекисів ліпідів і вільних радикалів, запобігає пошкодження кровоносних судин, підвищує стійкість до гемолізу еритроцитів. Завдяки цим властивостям він захищає нас від формування дегенеративних захворювань.
Дефіцит або відсутність вітаміну Е зменшує здатність імунітету боротися з раком.
Старіння протікає швидше з ростом дегенеративних захворювань, особливо атеросклерозу і раку. Зменшується опір до різних захворювань. Таким чином, в раціоні харчування людей похилого віку слід збільшити вміст токоферолів, особливо вітаміну Е.
Дефіцит вітаміну Е може виникнути у недоношених дітей, так як вітамін Е проходить через плаценту до плоду під час останнього триместру вагітності.
Дефіцит може виникати в осіб з синдромом мальабсорбції викликаних застійної жовтяницею, хронічним панкреатитом.
У недоношених немовлят нестача вітаміну Е може змусити лікування анемії недокрів'я народними засобами або медикаментами і спинно-мозкової дегенерації, в той час як у дорослих периферична невропатія, атаксія, ністагм і слабкість.
У яких продуктах ви знайдете вітамін Е?
Масло паростків пшениці, олія соняшникова, цільне зерно, хліб з цілісної пшениці, горіхи, соя, лляне масло, соняшникова олію, насіння соняшнику, жовтка курячого яйця, горіхи.

Комментариев нет:
Отправить комментарий